Uw naam

Paswoord

onthouden
Home > Geschiedenis > Frans Verbeek

Frans Verbeek

1968: Benoeming Frans Verbeeck als nieuwe dirigent
Op 27 juli '68 eindigde de Spada periode. Het bestuur had meteen een moeilijke job om een waardige opvolger te vinden. En maand later wordt Frans Verbeeck uit Berchem als nieuwe dirigent benoemd. Een nieuwe, niet minder belangrijke periode vangt aan. Een frisse wind was voelbaar in de fanfare. In ditzelfde jaar, op 23 oktober, werd de "Vrouwenafdeling' opgericht. Deze afdeling zou een belangrijke steun betekenen in de organisatie van de talrijke kermissen, feestavonden en dergelijke. Deze vrouwenafdeling organiseerde en organiseert ook nog eigen activiteiten. Door de jaren heen is deze afdeling uitgegroeid tot een bijzonder waardevolle schakel in onze vereniging, welke we nu totaal niet meer zouden kunnen wegdenken. Eigenlijk wordt hun inzet tot op vandaag nog te vaak onderschat en ondergewaardeerd!
Op 13 april '69 gaat de eerste muziekavond door in de zaal van de Zusters (huidige St-Elisabethschool). Ondanks een slechte repetitie brachten onze muzikanten er een zeer verzorgd programma. Brandweercommandant Jef Van Peer kon, samen met vele anderen, zijn enthousiasme niet op. Hij riep zolang om bisnummers tot hij van de tafel viel. "Tophits" van Randy Beck (artiestennaam van dirigent Verbeeck), "Zoerseldorpke" en "de Vlaamse Leeuw" besloten het geslaagde optreden.
Een nieuw kantonnaal tornooi werd op 8 juni '69 ingericht. Een goede bekerwinnaar Zandhoven, een mooi weertje en een dorstig publiek zorgen voor een volledig succes. Het daarop volgende jaar (op 10 mei) leverde het kantonnaal tornooi in Pulderbos onze vereniging een eerste prijs met 190 punten op 200 op. Ivo Haest was er de vedette met zijn saxofoon. O.a. "Partita Classica" werd er gespeeld. Vele van onze muzikanten leverden op diverse plaatsen ook prachtige resultaten, samen met de collega's van de Harmonie "Peter Benoit". Er werden zelfs platen opgenomen die, niet te verwonderen, een groot succes kenden. Door het zeer verzorgde optreden te Pulderbos, werd de Lindekring in 1970 provinciaal kampioen. Dit was meteen een deelname waard aan het Nationaal Fedekam tornooi te St. Michiels-Brugge. Chef Verbeeck moest, ondanks de ernst van het ogenblik, de nodige pintjes uitdelen om zijn muzikanten van de plankenkoorts te verlossen. Zoersel haalde een eervolle derde plaats. We konden op ons lan verder gaan!
Na de 75-jarige jubileumviering werd het 80-jarig bestaan in '71 ook uitbundig gevierd. De vele gedecoreerden genoten van een echte boerenmaaltijd (soep met "keustjes", rode kool, worst en rijstpap). Het jubileum werd besloten met een uniek kerkconcert!
KF De Lindekring Zoersel